Oväntat maratonregn förbättrar luftkvaliteten

Den senaste tidens dåliga luftkvalitet i Guadalajara, med höga värden av föroreningar, har i samband med de senaste dagarnas ihållande regn noterbart förbättrats.Regnandet, som började på nyårsafton och som beräknas hålla i sig ända till helgen, är ovanligt för årstiden som vanligtvis brukar vara torr, om än med en del kyliga vindar och kalla nätter.

Faktorer som normalt sätt bidrar till att försämra luftkvaliteten, till exempel fyrverkerier och olika typer av smällare, hade detta år inte lika stor signifikans som ett resultat av det höstaktiga vädret, något som även bidrog till få olyckor associerade till raketer.

Även den första januari var värdena av föroreningar minimala, även i de delar av staden som vanligtivs uppvisar höga siffror. Många föredrog att stanna hemma istället för att ta sig ut och i en stad med flera miljoner invånare och bilar gör det stor skillnad en dag om antalet motorfordon kraftigt minskar.

Myndigheten för Miljö och Hållbar Utveckling rapporterar att det nya året startade på bästa sätt och att mätningarna var de bästa på tre år.

(Bild från La Jornada Jalisco 13-01-02)

Dela det här:
Kategorier: Mexiko, Miljö

Om SannaForsberg

Examen i Utvecklingsstudier och Internationella Relationer, lever i Guadalajara, Mexiko, mitt andra hemland. Att skriva och rapportera är vad jag vill ägna mig åt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *