Det våras för mänskliga rättigheter

Efter ett uppfriskande jullov i Malmö känns det mycket bra att vara tillbaka i Genève. Flertalet viktiga uppgifter ligger framför oss FN-vänner och människorättsaktivister.

I fredags morse kvitterade jag ut mitt passerkort för det nya året och mjukstartade 2013 med att uppdatera mig på vårens program. Redan i januari implementerar WFUNA den första sessionen av Civil Society in Action for Human Rights med delegater från Afrika  Asien och Europa. I februari genomför vi en veckas Advanced Training Program med studenter från Kina och i slutet av månaden öppnar FN:s Råd för Mänskliga Rättigheter sin tjugoandra session. Från 21 januari till och med 1 februari hålls den femtonde sessionen av Universal Periodic Review. Israel ska enligt schemat granskas den 29 januari men bojkottar FN:s Råd för Mänskliga Rättigheter. Deras medverkan i UPR är däför oklar. Om de inte deltar är det den första staten att ställa sig utanför processen vilket givetvis vore oerhört olyckligt.

Sammanfattningsvis väntar en fullspäckad vår för WFUNA och alla oss som arbetar med att främja mänskliga rättigheter.

Dela det här:
Kategorier: Demokrati, Förenta Nationerna (FN), Mänskliga Rättigheter, Schweiz

Om HansFridlund

Efter studier på University of Sussex och Högskolan i Halmstad har Hans avlagt kandidatexamen i statsvetenskap. Efter att ha arbetat som utredningssekretare gör han nu praktik för World Federation United Nations Association. För WFUNA bevakar Hans främst FN:s ansträngningar för att främja och skydda mänskliga rättigheter med ett särskilt fokus på Human Rights Councils verksamhet. Att bereda all världens befolkning tillgång till mänskliga fri- och rättigheter är en absolut nödvändighet i strävan efter ett inkluderande internationellt samhälle.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *