Ett blygt påhopp

   Australiensarna är blyga och vill inte klaga för mycket, men sanningen är att de är missnöjda med något av det viktigaste i ett land. Nämligen regeringen. Dessa åsikter kan man få tillfälle att höra först när man involveras i deras vardag. Det är vad jag har kunnat göra som volontärarbetare på ekologiska farmer.

Här talar de fritt om sina åsikter och är inte alls rädda att klaga. Det som oftast diskuteras är den nuvarande premiärministern Julia Gillards handlingar och icke handlingar. Gillard har suttit på posten i snart tre år och i september är det val. Folket jag har kommit i kontakt med tycker att premiärministern har suttit två år för länge och vill ha en ny ledare. Det första halvåret skötte hon sig bra utan att göra några större förändringar. Men med förändringarna, som kom efter hand, anser folket det blivit sämre.

Den största förändringen som folket ogillar handlar om invandringen. Jag har hört meningar som ”She has open the gates for the boat people”. En rasistiskt tanke och visst, kanske många är rasister här och vill leva som de ”alltid” gjort här i ”sitt” land. Det de glömmer är att de inte är urbefolkningen.

Hur som helst är det så här diskussionerna och samtalen går, och många är överens om att Julia Gillard inte borde få sitta kvar som premiärminister efter valet. Helst skulle de se att hon avgick redan idag.

Dela det här:
Kategorier: Australien, Konflikt, Mänskliga Rättigheter, Okategoriserade

Om AnnaMendelsson

Jag har alltså åkt till Australien för att WWOOF:a som står för Willing Workers On Organic Farms. Med andra ord volontärarbetar jag på ekologiska farmer. Det är allt från helt nyköpta landområden som ska förvandlas till en fungerande farm av något slag, till flera generationer tillbaka brukade marker. Vissa är självförsörjande med exempelvis egna vattentankar och vissa är stora vingårdar. Huvudsaken är att de är ekologiska. Detta ska jag syssla med fram till Norges nationaldag då jag flyger hem till Sverige. Jag kommer resa längs östkusten, från Melbourne till Mackay.

En kommentar

  1. Anna

    Intressant inlägg och kul med första korrerapporten från Australien!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *