Toaletter i Kibera?

I Kibera, Kenyas största slumområde finns inga toaletter men många LED TVs. En spenderad eftermiddag här visar på hur prioriterad elektriciteten för invånarna är. Lösningar på de mest basala behoven fixas genom plastpåsar, bland annat genom så kallade ” flying toilets” då det nattetid hamnar påsar med avföring rakt ut på gatorna. Avloppssytem existerar inte här, men ett inspirerande projekt som pågår är peepoople bags. När vi besöker en av tomterna där Peepoople finns, lyser det av hopp. Visst luktar det illa och jag vill inte tänka på var alla flugor varit som sätter sig på huden, men i dessa stora säckar ligger flera hundra avförings påsar som lämnats in emot ett par shilling och som i nästa led kommer hamna på åkermark. Sedan 2010 är projectet etablerat i Kibera, och det verkar fungera. Jag tror absolut att det är en bra åtgärd för de sanitära problemen, men jag undrar om regeringen någongång kommer sluta ignorera Kibera och istället stödja initiativen och människorna här..

Dela det här:
Kategorier: Afrika, Hälsa, Kenya, Miljö

Om AnnaSvensson

Jag heter Anna Svensson och studerar vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Som Agronom i Landsbygdsutveckling är det nu dags att 4 år in på utbildningen pröva sina vingar för ett par veckor i Kenya, vid landsbygden kring Mount Kenya. Tillsammans med studenter från Kenyatta University kommer jag och Malin Johannesson fördjupa oss i Kaffe produktionen i Embu området. Genom deltagande i det dagliga arbetet och genom samtal med kaffe producenter kommer jag att dela med mig av upplveleser om böndernas förhållanden Embu.

2 kommentarer

  1. Anna Sporre

    Spännande!! och äckligt!

  2. ann marie nordlander

    mycket får du se och uppleva

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *