Det levande engagemanget för skolan i Pablo nogues

Mitt bland Buenos Aires slumförorter är skolan By Your Side lokaliserad. Det är en skola som startades initialt av en av de lokalboende för att förbättra barns språkkunskaper, men som efter ett tag var tvungen att stänga på grund av ekonomiska skäl. Grundaren heter Silvia, hon är den enda utbildade engelskaläraren i skolan (inkluderat oss volontärer) och för att rädda skolan från kollaps så kom hon upp med en idé att ha de äldre, och villiga, eleverna att agera som lärare för de yngre. Detta visade sig vara en taktik som funkade fantastiskt och skolans ekonomi går runt nu, med elever inte bara från Pablo Nogues utan även från andra förorter. Ett tag efter omorganiseringen fick de volontärstöd från Voluntario Global. Volontärorganisationen VG har hjälp till med att hitta och skicka villiga personer som talar flytande engelska. Men att jobba obetalt och frivilligt är vi volontärer knappast ensamma om. Ingen får betalt, alla som jobbar gör det för erfarenhet, meriter, altruistiska skäl eller lite av alla anledningar. Oavsett vilket skäl så skulle skolan aldrig överleva annars.

Jag anlände till skolan för två veckor sedan och det har varit väldigt roligt och givande. Vad som förvånat mig är hur barnen är mycket mer disciplinerade här än hemma i Sverige. Jag har varit vikarielärare tidigare men det här har slagit det med hästlängder. Här är det mycket mer respekt gentemot läraren. Alla de positiva intryck jag fått hittills gör att jag känner att jag skulle vilja utbilda mig till yrket. Vad som är den mest positiva känslan för mig är att jag känner att jag kan bidra med en kunskap som jag alltid haft och som är blir mer och mer nödvändigt för varje person nuförtiden i dagens värld.

Alla skolans aktiviteter sker i eftermiddagen (extracurricular). Vilket innebär att alla elever går till denna skola på sin fritid efter den vanliga skolan. Skolans skick är av enkelt skick, som resten av förorten. Men barnen är disciplinerade och lärarna engagerade vilket möjliggör starkt för en bra miljö att lära sig i.

Strömmen gick men vi fortsatte lektionen

Detta engagemang genomsyrar hela skolan och det är något som återbevisas gång på gång. Bara för ett par dagar sedan gav skolan prov på detta när elektriciteten gick i hela kvarteret och vi var tvungna att plocka fram levande ljus för att kunna fortsätta, även om det var så att vi knappt kan se varandra i vintermörkret, så fortsatte lektionen. Jag tyckte alla barnen och lärarnas reaktioner på händelsen var ett starkt kännetecken för att skolans flexibilitet och fyndighet. Egenskaper som räddad skolan tidigare från kollaps och som definitivt är anledningen till varför den fortfarande är igång än idag.

.Klass elementary 3

Detta är definitivt bland de roligaste jobben som jag hittills haft.

Dela det här:
Kategorier: Argentina, Ungdomar, Utbildning, Utvecklingssamarbete

Om Axel Olivecrona

An Economy and political science student currently living in Stockholm. The substance of what I am studying is what motivates me to travel abroad and writing for FUF. Volunteered in Buenos Aires the summer of 2015. where I worked in an extracurricular school as a english teacher. Besides my volunteering, I wrote posts about whatever interesting that crossed my path. Please read my posts and enjoy the greater insights of Buenos Aires.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *