Röster från Tanzania

FUF och OmVärlden lanserar ”Röster från omvärlden” – ett samarbete för att ge världens unga en röst. Genom våra FUF-korrespondenter, som befinner sig på en mängd olika platser i världen, får unga ge sina perspektiv på globala utvecklingsfrågor.

roster-fran-omvarlden kopia
I de första filmerna som vi publicerar möter FUF-korrespondenten Frida Lind två unga kvinnor i Tanzania, Anna Poh och Somoe al-fam Muhammed, som båda resonerar om hur Tanzania kan bekämpa fattigdom och uppnå millenniemålen. Inom kort kommer vi publicera korta filmer från FUF-korrespondenter i bland annat Turkiet och Colombia.

Somoe al-fam Muhammed är 23 år, från Tanzania och studerar till barnmorska. Här intervjuas hon av Frida Lind, om var i våras genomförde ett universitetsarbete i Tanzania. Samtalet handlar om hur Somoe ser på hur millenniemålen lyckats i Tanzania och hur man ska minska fattigdomen i landet.

Anna Poh, 22 år, är juridikstuderande från Tanzania. Här intervjuas hon av Frida Lind som i våras genomförde ett universitetsarbete i Tanzania, och samtidigt rapporterade hem för Föreningen för utvecklingsfrågor. Samtalet handlar om milenniemålen och vilka utmaningar Tanzania står inför framtiden när det gäller utbildning till alla, jämställdhet och fattigdomsbekämpning.

Dela det här:
Kategorier: Hållbarhetsmålen (SDGs), Tanzania, Ungdomar

Om Frida Lind

My name is Frida Lind and I am currently doing an internship at the Swedish Permanent Mission to the United Nations in New York. As a small side-project during this period, I will share interesting stories from young people, have interviews with persons who are engaged for a better world and show the interlinkages of the global level and the local level, with an emphasis on the importance of young people as actors. I will foremost concentrate on the roles youth and the "regular people" play for the implementation of the UN's 2030 Development Agenda and the Sustainable Development Goals. I will connect experiences from one of the biggest international institutions in the world, the UN, with the experiences I got last year from my field-study in Tanzania (where I collected material for my thesis in International Relations).

In the fall-semester 2016 I will travel to schools and universities and discuss youth involvement for development. If you have any questions, suggestions or comments, and/or are interested in getting a lecture, you are most welcome to contact me on: frida.lind@outlook.es

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *