Potential threat to the civil society?

Four weeks has passed by and we have finally begun our field study. Last week we managed to establish six interviews and we have adequately more interviews coming up next week.
The field study we are doing here in Argentina is to investigate the civil society and the impact it has on the policy-makers. In order to measure this, we are establishing interviews with several Non-governmental organizations (NGOs).

Last weeks interviews put things on perspective. The civil society in Argentina is suffering. The willingness is there. People are organized and active. There is a strong determination by the citizens to actually try to affect the policy-makers. However, the link between the civil society and the government is fragile. Due to the government’s high growing power and the civil society growing weaker, it is becoming rougher for NGOs to have an impact. Because of the lack of funds, several NGOs are changing their agenda. Instead of focusing on impacting the policy-makers, they are instead reorganizing in order to survive, due to the lack of resources.
NGOs work to represent the citizen’s preferences. If some NGOs lack the possibility to operate, the citizen’s preferences are less represented and this could have serious consequences in the democratic structure of Argentina.

Buenas noches

/Edvin Hasangjekaj

Dela det här:
Kategorier: Argentina, Demokrati, Latinamerika, Mänskliga Rättigheter, Sociala rörelser

Om EdvinHasangjekaj

Studerar Europastudier på Linneuniversitetet i Växjö, med inriktning statsvetenskap. Har blivit beviljad MFS-stipendie där jag och en studentkollega ska undersöka civilsamhället och dess inflytande i beslutsfattandeprocessen i Argentina och göra en jämförande studie mellan två olika tidsperioder.
Som person är jag väldigt ambitiös och driven. Ser väldigt mycket fram emot uppdraget som korrespondent i Argentina.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *