Ett delat samhälle

Efter att ha varit i i Barcelona i snart två veckor är det ingen hemlighet att det förekommer diskussioner om Kataloniens självständighet från Spanien både på Universitet och andra spanjorer. Diskussionen grundar sig i att Barcelona tillhör Katalonien som är en autonom region i nordöstra Spanien och Katalonien strävar efter att bli självständigt från Spanien.  Frågor som huruvida det är katalanska eller spanska som även kallas för castellano är det språk som ska användas som undervisningsspråk på Universitet dyker upp.

Huruvida detta är en ny fråga som diskuteras eller om det är en gammal fråga som aldrig besvarats är en fråga som är värd att ställa.

Dela det här:
Kategorier: Europa, Okategoriserade, Spanien

Om Silvia Sohrabian

23 årig tjej som studerar Europaprogrammet vid Södertörns Högskola med inriktning på Statsvetenskap. Jag studerar min sista termin inom programmet Universitat Pompeu Fabra i Barcelona!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *