Ett besök på slottet väcker många frågor

För cirka en vecka besökte jag Castell de Montjuïc, som är ett slott som inte endast erbjuder en fin utsikt över hamnen men som under många år varit en symbol för terror på grund av att det varit ett fängelse där politiska fångar torterats. Under mitt besök vid slottet stötte jag på några ungdomar som representerade ett vänsterparti. De delade ut broschyrer och förklarade att de var motståndare till att regeringen idag tar betalt av alla som vill besöka slottet. De hävdade att endast för tre veckor sedan var det kostnadsfritt att besöka slottet men det är nu kostar det 5 euro att besöka slottet, vilket motsvarar ungefär 50 kronor.

En del frågor väcktes efter mitt besök på Montjuïc, bör det vara gratis att besöka en historisk plats som är en del av Barcelona? Eller är det rimligt att betala 5 euro per besök och kan det bero på den ekonomiska krisen? Är det isåfall en rimlig åtgärd?

 

 

 

 

Dela det här:
Kategorier: Europa, Spanien

Om Silvia Sohrabian

23 årig tjej som studerar Europaprogrammet vid Södertörns Högskola med inriktning på Statsvetenskap. Jag studerar min sista termin inom programmet Universitat Pompeu Fabra i Barcelona!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *