FUF-korrespondenterna är ett gäng unga globetrotters och utvecklingsentusiaster som med vassa pennor ideellt rapporterar från världens alla hörn.

Våra kompetenta FUF-korrar befinner sig ofta långt ifrån klassiska ’korrespondentmetropoler’ och riktar strålkastarna mot mediebrusets bortglömda utvecklingsfrågor. De nyanserar svensk utrikesrapportering och fördjupar perspektiven. Som läsare får du en unik inblick rakt in i verkligheten på platser runt hela jorden. Du kan också göra din röst hörd och ta del i debatten genom att kommentera inläggen!

Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF) lanserade 2012 bloggen www.fufkorrespondenterna.com samt webb-tidningen FUF i Världen i en satsning på att bredda svensk utrikesrapportering och låta unga människor göra sina röster hörda och dela med sig av sina erfarenheter.

Varje år reser hundratals unga svenskar ut i världen för att arbeta, göra praktik, skriva uppsatser eller jobba som volontärer. Deras insikter, analyser och kunskaper kan aldrig nog tas till vara och därför har FUF skapat bloggen och webb-tidningen för att människor på ett lätt sätt ska kunna dela med sig av erfarenheter och upplevelser och  berätta om de frågor som ligger dem närmast hjärtat.

 

FUF tipsar!

Har du gjort en Sida-finansierad MFS (Minor Field Study) och är intresserad av att bli en av Sida:s vidareinformatörer? Kolla in Sida Alumni!

Dela det här: